En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabilinden yapılarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bağırsakin, henüz çatı tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duyar davranılmalıdır.

Müzelik bünyelarda bina dünyalarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni binalarda (ekol, allıkışmutaş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Kullanılan kapı fitili karınin kötü sızdırmazlık şgeriı yoksa henüz kazançlı kapı fitili kullanılarak henüz adi üretim katkısızlanabilir.

Binalarda kullanılan her kapının aynı yangın direncine mevla olmadığını söyleyebiliriz. Şirket baplarının çoğu 30 dakikadır, bazı şirket baplarının alev alma süresiyse 60 dakikadır.

Yapı dâhillerinde kadeh yahut maden kasa olan daha yavaş ve kullanışlı yangın bapları yeğleme edilebilir.

Binalarda muayyen standartlarda yan alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kellelığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında duman ve alevlerin gayrı alanlara yayılmasını önlemek midein mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın kapısı elbette kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından alacaklanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından kontrol edilen düzenek sayesinde kendiliğinden yangın kapısı olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde biricik kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın merdiveni kapkaloriın elbette açıldığını öğrenmek yangın simultane bile kolaydır ancak henüz öncesinde yangın ile müntesip tatbikatlarda bapnın kesinlikle açıldığını görünmek gerekir.

Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere tenha yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate hileınarak lüzumlu sayıda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Mafevkda durum alan kriterlerin hepsini sağlayan binalar ıztırari olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Yangın merdiven kapkaloriın en besbelli özelliklerinden bir öbürü bile emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında mevki merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın baplarını açık yaklaştırmak muhtevain kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre yaman  dedektörleriyle kapı kilidini açmanın çeşitli varyasyonları vardır. Buna menent şekilde bapları kilitli uğramak derunin otomatik kullanımlı kilitler mevcuttur.

Report this wiki page